понеделник, 15 февруари 2016 г.

ОРЕХЧЕТА



Продукти за черупките:
1 ч.ч. мас (може и масло)
1 ч.ч. захар
5 яйца
1 ч.л. с връх сода бикарбонат
брашно колкото поеме за меко тесто
приготвяне:
От продуктите се замесва меко тесто.
Правят се топченца по малки от орех.
Формата се загрява на котлона и се маже с олио.
Слагаме тестото и печем от двете страни.

Продукти за плънката:
200г сухо мляко
125г. масло
3-4 лъжици какао
6 с.л. пудра захар
1 ч.ч. смлени орехи
100мл вода (може да се добави още малко ако много се сгъсти)
могат да се добавят и трохите от почистването на черупките
(когато се пекат, понакога излиза от тестото от формичката
и се получават неравности по ръбчетат,затова ги почистваме)
Продуктите за крема се смесват добре и с него се пълнят черупките.
Добре е да постоят 1-2 дни за да омекнат добре преди да се консумират.

Орехчетата могат да се намълнят и с млечен крем или нишесте.
Също стават хубави и омекват по-бързо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар