четвъртък, 14 януари 2016 г.

НЕГЪРЧЕТА


2 яйца
1 ч.ч. захар
непълна ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
2ч.л. канела
половин ч.л. джинджифил
4 с.л. мед
брашно 500-600 грама. за получаването на меко тесто
     Замесва се тестото и се разточва на дебела кора. Изрязва се с формички или с малка чашка кръгчета. пекат се на 180 градуса, като внимаваме да не ги препечем. Докато са още топли се издълбават с малка лъжичка ( като изтинат се втвърдяват и лесно се чупят).
Издълбаните трохи от меденките се смесват с
1 ч.ч. смлени орехи
2 с.л. пудра захар
1 бебешко бурканче сладко ( в случая от сини сливи)
25 г. масло
и прясно мляко за получаване на гладка кремообразна смес  (около 10-12 с.л.)
      С готовото кремче се слепват меденките.
      Накрая се потапят целите или само едната половина в разтопен шоколад.














Няма коментари:

Публикуване на коментар