4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. газирана вода, лимонада или фанта
1/2 ч.ч. олио
ванилия
какао
шоколадови пръчици (не са задължителни)
Зазбиваме добре яйцата със захарта с миксер.
Прибавяме половината брашно смесено с бакпулвера и ванилията,
като вече разбъркваме с лъжица,
След това слагаме газираната вода,
останалото брашно
и накрая олиото.
Разделяме сместа на две части,
в едната слагаме 1-2 лъж. какао
а в другата 2-3 суп. лъж. шоколадови пръчици.
в едната слагаме 1-2 лъж. какао
а в другата 2-3 суп. лъж. шоколадови пръчици.
Във формата изсипваме първо половината от тъмното тесто,
после една част от светлото,
следва останалото тъмно, и накрая втората част от светлото тесто.
Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 45-50 мин.
после една част от светлото,
следва останалото тъмно, и накрая втората част от светлото тесто.
Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 45-50 мин.
За по сигурно, като започне да добива загар го проверяваме с клечка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар